The Stranger

Muukalainen
Genre
Drama
de
Jukka Pekka Valkeapää
avec
Pavel Liška , Vitali Bobrov , Jorma Tommila , Emilia Ikaheimo
Pays
Allemagne, Estonie, Finlande, Royaume-Uni —
Année de production
2008 —
Durée
104 min.
Synopsis

Het afgelegen Finse Noorden. Een jongen van 10 woont met zijn moeder op een boerderij omringd door uitgestrekte wouden. Af en toe bezoekt hij in de gevangenis zijn gewelddadige vader. Zijn enige andere metgezel is een rusteloos paard, opgesloten in de stal. Hun eenvoudige leven wordt verstoord wanneer een vreemdeling opduikt met een een kogel in zijn zijde en een brief van de vader. Tegen hun zin bieden moeder en zoon hem onderdak...

'The Stranger' is een tragisch verhaal dat zich afspeelt in een overweldigend mooi landschap. Jukka-Pekka Valkeapää's debuut is trouw aan het adagio van Finlands meest roemruchte cineast Aki Kaurismäki dat beelden meer uitdrukken dan woorden; vooral dan als het gaat om bijzonder zwijgzame Finnen. Net als in Philip Ridley's The Reflecting Skin en Gregor Lewandowski's Hyena (BIFFF 2008) zien we het hele verhaal door de ogen van een kleine jongen. Met 'The Stranger' heeft Valkeapää een originele debuutfilm gemaakt, gehuld in een mysterieuze en dreigende sfeer van bezwerende schoonheid.

Bande annonce [youtube]
Festivals et Prix
Venice Days – Venezia 2008
The Nordic Film Award – Göteborg Filmfestival 2009
Photos
Scénariste
Jukka Pekka Valkeapää , Jan Forsström
Directeur Photo
Tuomo Hutri
Monteur
Mervi Junkkonen
Compositeur
Helena Tulve
Production
Helsinki Filmi , Blue Light, Propellerfilm
Langue originale
Fins

©2019 Imagine | Webdevelopment by Grab it

Les cookies nous permettent de vous fournir nos services plus facilement. En utilisant nos services, vous nous autorisez à utiliser des cookies.
Ok